ами според мен както и автомобилните гуми които вече ги помпат с азот,той запазва гумата и не се влияе тилкова от температурните аномалии които са доста сериозни в самолетите ...
Защо след като по време на полет в кабината се поддържа постоянно налягане, се случва при кацане на човек да му заглъхват ушите ? И защо понякога заглъхват, понякога не ? Аз имам спомени от 2 полета, при които дори почувствах болка в ушите при кацането От какво зависят тези неща?
Интересно ще е и някой лекар да се изкаже по въпроса. Аз се сещам за един, дано да следи темата
Тука доктора няма какво да каже. Ушите "пукат" защото се променя налягането. А то не се поддържа съвсем постоянно. До определена височина намалява, нагоре се поддържа относително еднакво. При спускането обратно - трябва да се увеличи. А на малка височина, преди кацането, самолета изцяло се разхерметизира, за да могат да се изравнят външното и вътрешното налягане, ако по някаква причина това не е станало. Може тогава да са те заболяли ушите?
Освен това, за сигурност, летците отварят прозореца (форточката) на кабината докато рулират, за да е съвсем сигурно, че наляганията са еднакви. В противен случай стюатдесата като отваря вратава ще стане интересно.