Днес резервирах вторият си билет с т.нар. НТА

, един полет от Женева до Лисабон през юни месец.
От Лисабон до Женева ще летя със Swiss, но на връщане, реших да се метна на нещо различно, и трябваше да избирам или ТАР Portugal или EasyJet и т.к. полета на Изи, тръгва от Женева чак в 21.25, реших, че е за предпочитане срещу вечерния до Лисабон на ТАР, който е в 18 часа.
Ако питате за цена - билета на ТАР - еднопосочен с всичко вкл. е около 145 лв., вкл. и добър топъл вечерен кетъринг и багаж.
На оранжевите обаче, голият билет излизаше около 98 Шв. франка, което е около 79 Евро, с вкл. място - 2.9 chf за място или 8.96 Е за място, без багаж и кетъринг. Ако купувах билета в Евро - цената излизаше около 78 Евро директно.
Докато резервирах в швейцарски франкове, при последната стъпка реших да обърна франковете в евро и нещеш ли, изведнъж излезе цена от 66 Евро с вкл. място за еднопосочен билет, и платих с дебитна карта, т.е. не дадох още 2 Е за кредитна карта.
Та, това реших да споделя днес с вас, че ми се случиха интересни неща.
Разбира се, оказа се, че в checkmytrip - не мога да видя полета на изи, но освен това не мога да видя и полета на SWISS, въпреки, че вече имам ел. билети, и всичко останало. Написах им мейл на SWISS и те потвърдиха, че мога да пътувам спокойно. Не казаха защо не излизат в чека.
ОСновната ми мисъл беше обаче за Изи и това интересно превръщане на цената. И дефакто, как така спестих почти 15 Евро с един клик на бутона. Проверих след това няколко пъти цената и излиза тази от 78-79 евро с място, или около 70 без вкл. място, а аз имам билет със запазено и платено място за 66 Е...