Принципно ти опаковат нещата в запечатан плик и електронно ти "пришиват" информацията за покупката в билета (дали не говоря глупости? тогава защо сканират билета???) и те предупреждават да не отваряш плика до крайната точка на пътуването, независимо от броя на трансферите. Може би това не е съвсем вярно за полети извън Европа, но за ЕС е така.
@Dreamliner, като каза летище Виена, се сетих как преди година и половина ме "прекараха" два пъти през секюрити чек, незнайно защо

На връщане от Дубровник, като кацнахме във Виена, пред самолета стоеше един чичко с надпис Connecting flights и ни насочваше надолу от ръкава, докато останалите влизаха навътре, в терминала. Ние (две българки), заедно с руснаци, украинци и други съмнителни типове, бяхме заведени до автобус, от който влязохме в терминала, минахме проверка, после друг автобус и отново в друга част на терминала, където, логично, пак минахме секюрити чек преди гейта. А най-смешното е, че още като заминавахме от София, един господин мрънкаше как във Виена минавал 1000 проверки, което било тъпо, пък аз му обяснявах, че просто така е измислен терминала И ето че после ми се случи точно същото!!! Радвам се, че това го няма на новия им терминал.