Под "козметика" имаш предвид подобрения по аеродинамиката? Интересен избор на дума, според мен

[/quote]
Да, може козметика да не е най-подходящата дума, но като се замислиш е точно така. Ще го "мажат" 737 с разни "козметични кремове" за да му "загладят бръчките", ще променят възли и детаили, но сериозна преработка/доработка няма да има. Всички сме на мнение, че нов двигателя няма да има, най-вероятно и крилото ще остане същото. Според мен, ще се опитат да изтискат максимума от съществуващия планер плюс олекотяване на агрегати и елементи. Пример за това е махането на малките прозорчета на кабината на 737, както стана и при 717 преди да го спрат от производство.
Очевдино е, че Боинг имат нужда от нов самолет. Никой не оспорва, че 737 е най-успешният граждански самолет, но той има още 15-20 години и край. Еърбъс предлагат по-комфортен салон и доста по-широки багажници. С нови двигатели и подобрена аеродинамика (и крило?) ще бъде доста пред 737.
Това е моето мнение и ще ми бъде много интересно да видя как ще се развият събитията.
100/143/310/319/320/321/733/735/73G/73H/762/AB6/CR9/DH8/E90/E95/F70/IL8/M82/S20/TU3/TU5/LZ-BTZ