от asd » 12 Яну 2008 11:45
Райън може и да летят и до малки градове в Европа, но там масово хората са с 10 пъти по-високи доходи и дори от най-дивият "прованс" могат да си позволят да летят или на достатъчно хора вече им е писнало от курорти и предпочитат да отидат на почивка в някое малко и забутано място.
Според мен при евтини билети и тук (Пловдив, Варна и т.н.) биха се намерили хора за единични полети до Лондон или Мадрид. Обаче ако говорим за 180 души всяка седмица, и то не само с билетче за 10 Евро, а и за скъпите билети по 150 Евро, от които реално печели авиокомпанията, едва ли. Зимата до Англия с туристи, лятото до Испания с работници е малко странен вариант (не че не може да е успешен), особено за сериозна авиокомпания, която на същият самолет спокойно може да му намери работа някъде другаде без подобни гимнастики.
P.S.
Въпреки песимистичните ми мнения, мисля, че е напълно възможно и определено ще е много, много хубаво целогодишно да се появят нискотарифни авиокомпании извън София и Букурещ. Стискам палци на IDOL да успеят да ги привлекат в Пловдив.