easyJet

Re: easyJet

Мнениеот niki_m » 23 Окт 2013 14:36

Днес, easyJet обявиха нова линия - Лисабон терминал 2 - Ница, с 3 полета седмично. Полетите стартират на 10 април 2014
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот autom8 » 27 Окт 2013 02:47

autom8
супер спотър

Мнениеот niki_m » 27 Окт 2013 13:21

Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот stenk » 27 Окт 2013 19:41

Не съм мерил разстоянието , но чисто субективно ми е малко по-комфортно спрямо Wizz. Може и по-светлите цветове да създават такава илюзия.
Предполагам в нета има инфо относно разстоянието между седалките пори едните и другите.

Ryan Air :
Economy seat pitch : 30"
Economy seat width : 17"

ЕasyJet :
Economy seat pitch : 29"
Economy seat width : 18"

Wizz Аir:
Economy seat width:?

Bulgaria Air Airbus A320-200
Economy seat width:?

Bulgaria Air Embraer E-190
Economy seat pitch : 31"
Economy seat width: ?

TAP Portugal:
Economy seat pitch : 30" ( за Airbus A319,320,321)
Economy seat width : 17(18)"

http://www.seatguru.com/charts/longhaul_economy.php
http://www.seat-pitch.com/index.html
stenk
супер спотър

Мнениеот Toni » 29 Окт 2013 01:32

100/143/310/319/320/321/733/735/73G/73H/762/AB6/CR9/DH8/E90/E95/F70/IL8/M82/S20/TU3/TU5/LZ-BTZ
Аватар
Toni
член на екипажа

Мнениеот autom8 » 29 Окт 2013 22:06

autom8
супер спотър

Мнениеот Nine » 04 Ное 2013 13:43

Вчера се върнах от Берлин с Ийзи. Бях платила и за двата полета места 26 E и F, като за второто се предполага да е до прозореца. Е, на 319-ките последния ред и от ляво, и от дясно, няма прозорци. Ясно е, че по време на полета към Берлин нямаше какво да направя, но вчера, преди полета за насам, говорих със служител на Ийзи (имат гише на летище Шьонефелд) и той ми обясни, че няма други места в самолета на същата цена, за да ми ги смени, а ако искам, мога да доплатя за по-скъпи. Отказах, разбира се. И снощи съчиних един мейл и им обясних проблема. Всъщност най-много ме засегна не това, че пътувах без прозорец (доказа се, че не се умира от липса на процорец), а факта, че повечето народ не си беше платил за местата, а си получиха прозорчетата, а аз дето платих, имах стеничка за гледане. Днес в 9 сутринта вече имах отговор - хората ми се извиняват и ще ми върнат платените 16 евро за места (моите и на мъжа ми). Е, как да не ги харесва човек!!! Наистина са Кадилака на нискотарифните :)
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот niki_m » 08 Ное 2013 18:15

Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот niki_m » 10 Ное 2013 18:06

Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот stenk » 10 Ное 2013 19:33

Aко платиш с дебитна карта това което си посочил е крайната цена.
Ако платиш с кредитна ще ти вземат около 1.5 евро отгоре.
Други скрити такси няма . В тоя билет от 69 евро който виждаш има включена по подразбиране една административна такса от 12 евро която е неизбежна.
Готиното е , че ако купиш повече от един билет тя се разпределя между тях като сборно си остава 12 евро .
Тоест ако купиш два билета цената вече няма да е 69 евро на човек , а ще е 57+57+12 = 126 евро общо . Ако купуваш три билета цената е 57+57+57+12=183 евро общо и т.н.
Стига разбира се да има достатъчно брой билети на първоначалната цена.

Това важи и ако купуваш няколко полета за един човека на една резервация :
Примерно Лисабон-Лондон , Лондон-Женева, Женева- Лисабон - тази такса от 12 евро ще се разпредели между трите полета.
stenk
супер спотър

Мнениеот europeandj » 10 Ное 2013 19:58

По мое убеждения за лоу-кост е най-изгодно да се купуват билети от собствените им сайтове. Скрити такси попринцип нямат. Накрая при въвеждане на данните на картата трябва да пише и цена grand total.Въпреки, че на Уизз когато купувам ме натоварват всеки път с някви много дребни стотинки отгоре.
Аватар
europeandj
супер спотър

Мнениеот niki_m » 14 Ное 2013 14:28

Днес резервирах вторият си билет с т.нар. НТА :D , един полет от Женева до Лисабон през юни месец.
От Лисабон до Женева ще летя със Swiss, но на връщане, реших да се метна на нещо различно, и трябваше да избирам или ТАР Portugal или EasyJet и т.к. полета на Изи, тръгва от Женева чак в 21.25, реших, че е за предпочитане срещу вечерния до Лисабон на ТАР, който е в 18 часа.

Ако питате за цена - билета на ТАР - еднопосочен с всичко вкл. е около 145 лв., вкл. и добър топъл вечерен кетъринг и багаж.
На оранжевите обаче, голият билет излизаше около 98 Шв. франка, което е около 79 Евро, с вкл. място - 2.9 chf за място или 8.96 Е за място, без багаж и кетъринг. Ако купувах билета в Евро - цената излизаше около 78 Евро директно.
Докато резервирах в швейцарски франкове, при последната стъпка реших да обърна франковете в евро и нещеш ли, изведнъж излезе цена от 66 Евро с вкл. място за еднопосочен билет, и платих с дебитна карта, т.е. не дадох още 2 Е за кредитна карта.

Та, това реших да споделя днес с вас, че ми се случиха интересни неща.
Разбира се, оказа се, че в checkmytrip - не мога да видя полета на изи, но освен това не мога да видя и полета на SWISS, въпреки, че вече имам ел. билети, и всичко останало. Написах им мейл на SWISS и те потвърдиха, че мога да пътувам спокойно. Не казаха защо не излизат в чека.
ОСновната ми мисъл беше обаче за Изи и това интересно превръщане на цената. И дефакто, как така спестих почти 15 Евро с един клик на бутона. Проверих след това няколко пъти цената и излиза тази от 78-79 евро с място, или около 70 без вкл. място, а аз имам билет със запазено и платено място за 66 Е... :lol:
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот autom8 » 14 Ное 2013 16:00

Ами честито, Ники! :)
Така като си купиш вкусен топъл сандвич от ийзи за 5 евро и нещо за пиене (горещия им шоколад на Cadbury е невероятен), пак ще го докараш до 145 лева, само че ще си спечелил 3 часа повече в Женева ;)

Май ще вземеш да станеш и ти един фен на нта най накрая :D
autom8
супер спотър

Мнениеот niki_m » 14 Ное 2013 18:17

Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот niki_m » 30 Ное 2013 00:40

Пилотите, базирани в Лисабон на EasyJet обявиха пет дни стачка през декември и януари.

43 пилота на авиокомпанията ще стачкуват за по-добри условия на труд. Известието за стачката е за дните 23, 24, 26 и 31 декември и 1 януари.

Съюзът на гражданското въздухоплаване на пилотите, пояснява, че пилотите обвиняват компанията че Изиджет не спазва своите задължения и кодекса на португалските работници по отношение на промените в наемане на работа и относно максималната продължителност на нормалното работно време, спрямо португалските закони.

В тези натоварени дни, голям брой пътници няма да могат да полетят както във вътрешните полети на Португали, които се обслужват от АК, така и международните.

От Лисабон ще се засегнат направленията:

Asturias OVD, Spain
Basel-Mulhouse-Freiburg BSL, Switzerland
Berlin Schoenefeld SXF, Germany
Bilbao BIO, Spain
Bordeaux BOD, France
Bristol BRS, United Kingdom
Copenhagen CPH, Denmark
Edinburgh EDI, United Kingdom
Geneva GVA, Switzerland
Liverpool LPL, United Kingdom
London Gatwick LGW, United Kingdom