Спирит Еърлайнс отново водят състезанието - след като вече плащаш $45 за всяка чанта ръчен багаж, сега ще се плаща 5 долара за да ти принт-нат бординг пас на летището
Wizzair: Нищо против да се чекирам онлайн за да не плащам EUR 5 (при резервиране) / 10 (на място), но след това все пак ми отпечатаха нова бордна карта на летището...Не знам дали е практика или извънреден случай, но това обезсмисля online check-in услугата имайки предвид, че места в самолета не се избират
A landing is simply a controlled collision with the ground! The 3 most useless things in aviation are the sky above, the fuel on the ground and the runway behind you.
Koгато пътувах с Уиз до Лондон през ноември минахме 4 човека със разпечатана вкъщи бординг карта..... Пътувал съм с Луфтханза,Лот,Аустриан,Чешки със разпечатана вкъщи бординг карта и не е имало проблем
Таксата за плащане с карта . Това направо ме дразни при лоу кост компаниите. Някои търговци ти правят отстъпки ако си картодържател на някоя карата, а те ти взимат пари за това, че плщаш с карта Дано да ги удари някоя европейска регулация някой ден и да престанат с това и въобще когато си купуваш билет да виждаш една цена и не да ти предлагат допълнителни услуги срещу заплащане, а да ти направят намаление на цената ако се откажеш от някои услуги . Например - ще пътувам без багаж 20 EUR отстъпка, няма да ползвам тоалетната 5 EUR ще стоя прав в Раян ер на един грак по джпанаки 10 EUR отсъпка
Има такава регулация и тя гласи да има поне един метод на плащане, който е безплатен. Понеже никой няма Мастеркард при-пейд, това е хитро-избраният безплатният метод...Такава карта лесно се изкарва, и с нея може да си купите билет на райън без такса...
ОК - поне един метод на плащане, при който няма такси за плащане. В Анлгия имах среща с една компания за разплащане която предлага на агенциите да си направят сметка при тях и при всяко плащане към райън или изи, генерира виртуална при-пейд мастеркард, така агенция "одира" пътника с примерно 10 лири такса плащане, а плаща на райън с при-пейд карта и не дължи такса плащане. Не съм сигурен дали важи за всички държави, за Англия със сигурност, но може да се пробва. Ако някой пътува често с тия АК, може да си извади такава карта и ще спести доста пари. От тази фирма ми обясниха, че понеже пренебрижимо малък процент от хората имат при-пейд карти, за това и райън са ги избрали да не начисляват такси, за да може минимален брой хора да се възползват. Иначе, за тях им било все тая какво чарджват откъм разходи.