от merlin » 11 Мар 2008 07:35
В един друг форум някой беше писал, че в момента правят армията ни, нещо като СОМАТ-а на други държави, влага се само в логистични машини с оглед на мисии, те едвам отремонтираха МиГ-овете, за Ми24 май не са и почнали, Су 25 е на кантар (май никой още не знае как седят нещата там), а политиците С 17 купуват. Дори и в кооперация да се вземе, по-добре да наемат два пъти годишно по 1-2 Ан-а от "Волга-Днепр"(те и без това се използват понякога за това)- в двата случая самолета няма да е базиран в България и в двата няма да го управляват наши пилоти! Според мен това е изхвърляне на политическа основа-"където са другите та там да сме и ние". Купете нещо ново което да не се използва като вол с каруца за българската военна авиация и тогава се хвалете господа(политици), а не да стане като Спартана-официално посрещане и след това 4 месеца в Италия на обучение-дадохте на народа хляб и зрелища! Въпреки, че според мен Спартана за размера на Армията ни и възможностите ни е по-нормалния избор...
Извинявам се за резкия тон, но цялата работа с изхвърляне на политиците ме вбесява... а и това е мое си мнение на неспециалист...