Да дам моите 5 цента за easyJet , както се казва
Съвсем убедено мога да заявя , че от всички low-cost авиокомпании с които съм пътувал ( Wizz , SkyEurope, Ryanair . easyJet) според мен easyJet предлагат най-добрия продукт.
И при двата ми полета от и към София машината беше чисто нова (може би 2008? ) , изчистена , без залепени дъвки и скъсани седалки.
Записите на слоганите-инструкции на български са много ясни и рабираеми за разлика от другите конкуренти летящи до БГ.
Звукът от микрофоните е много ясен и поясненията за полета давани от пилота са много ясни за разлика от мънкането и заглушения звук при конкурентите.
Запълненост на полетите спорд мен около 80%
Единствения минус , който важи и за останалите конкуренти е не винаги представителния външен вид на персонала в салона на самолета. Предполагам професията стюард е доста ниско платена и няма много голям избор от кандидати.
При полета ми отЛисабон до Мадрид машината беше в доста по-занемарен вид , но иначе всичко беше наред. Интересното е , че при почти пълна заапълненост на полета до последно (ден преди полета ) имаше места за около 50-60 евро. Това за мен е необяснимо.
Имам вече общо пет букнати полета с тях за лятната ваканция и се надявам да летя със същото удоволствие.
При полета Мадрид -София се минава над много голям пристанищен град , който е отлично видим при ясно време. Това Барселона ли е или може би Марсилия ?
За мен easyJet а номер едно сред този тип превозачи. Надявам се скоро да ни предложат още повече възможности