Окончателно затриха Божурище

Окончателно затриха Божурище

Мнениеот slice » 08 Юли 2005 11:00

Аватар
slice
член на екипажа

Мнениеот harrier » 08 Юли 2005 11:04

Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот BOOMShine » 08 Юли 2005 16:19

BOOMShine

Мнениеот tsonpen » 08 Юли 2005 19:34

Аватар
tsonpen
супер спотър

Мнениеот BOOMShine » 08 Юли 2005 20:34

BOOMShine

Мнениеот Делян » 08 Юли 2005 22:38

Е сега ще може да ходите на
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот ATC » 08 Юли 2005 23:03

А съм за затварянето на Божурище и даже на Лесново абсолютни бандити
а и то отдавна е затворено официално ато летище и досега беше отадено под наем на фирма за автомобилни състезания Официално
Аватар
ATC
супер спотър

Мнениеот Делян » 08 Юли 2005 23:55

за това го използват Божурище. Какъв 'дзвер!
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот BOOMShine » 09 Юли 2005 01:22

Napravo ste jalki!Eto za tova aviaciqta ni e v takova sustoqnie!Zaradi takiva kato vas utre za da letime 6e ska4ame s 4aduri ot pokrivite na domovete si!I da ne sum 4ul pove4e oplakvaniq ot roda na "Bulgarskata aviaciq e v okaqno sustoqnie"!Vinovni sa si bulgarite! :evil:
BOOMShine

Мнениеот Делян » 09 Юли 2005 05:46

Какво има толкова в това Божурище? Да не сме били турците там! Ако беше останало за какво щеше да се използва. Италианците влагат $200 милиона. Това са пари които влизат в бюджета. Едно неизползвано летище само ще дърпа пари от бюджета. Хайде да не го обръщаме на политика.
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот tsonpen » 09 Юли 2005 11:33

Лошото е и че сделката понамирисва. Замяна за апартаменти, веднага след изборите, в последните дни на кабинета... Като тръгне така не се очаква този, който придобие летището по такъв спорен начин да има добри намерения като стопанин.
Аватар
tsonpen
супер спотър

Мнениеот Sniper » 09 Юли 2005 14:37

Какво има толкова в това Божурище?!!!!

Ще пропусна тази ТЪПА забележка, разчитайки че все пак отбирате от малко българска авиационна история!
Но защо ни е наистина, че нали е част от една история която, някои хора осърдно се опитват да заличат?! Ама защо ли са ни наистина летища на нас, то няма никаква авиация. И траките отдавна ги няма ама още никои не е тръгнал да строи върху някоя гробница промишлен или някакъв си там друг център (дано и не се сети някоя умна министерска глава да прави нещо подобно).
Безспорен е фактът, че през последните години летището или каквото е останало от него не се използват по предназначение, но да се заличи като такова ми се струва неправилно!!!
Със сигурност може да се намери и друго решение, за да се запази това летище като такова. Д ане забравяме, че не всичко е пари, а да си продаваме историят за ХХ00 000$ е тъпо!
Sniper
спотър

Мнениеот Делян » 09 Юли 2005 17:36

Има една дума която се използва и на български - популизъм. Това е когато се умешва историята, вярата, родолюбието с реалноста. Толкова ли е значително летището на Божурище, че трябва да се подържа една огрома площадка. Ако става наистина за летище, разбирам да се пази, но ако може да дадеш работа на 500-600 души като се построят офиси, кое ще избереш?
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот slice » 09 Юли 2005 19:36

тук е тънкият момент... наистина ако Божурище ще продължава да бъде това, което е в момента е по-добре да го затрият.... Работата е, че като люлка на авиацията можеше все още да е летище... можеше леката авиация да е там, можеше да е музей... място където да се развива любовта като авиацията, но уви.... от народ, който не уважава собствената си история,. можем да очакваме само това
Аватар
slice
член на екипажа

Мнениеот Sniper » 09 Юли 2005 19:49

За съжаление положението на държавата ни е такова, че съхраняването на историческата ни памет се предвръща в лукс. Знаеш какъв ще бъде отговорът ми - ще избера възможността за разкриване на новите рабонти места. Но това според мен не трябва да става за сметка на загубата на това летище. Сигурен съм, че има и други алтернативни варианти при които ще може да се разкрият рабонти места и да се запази част от историческото ни авиационно минало - летище Божурище. А обвиненията ти в популизъм са напълно безпочвени. Наясно съм действителността, но това не значи че съм съгласен с нея. Подобни сделки сътворени от празноглавите ръководители на военното ни министерство те първа ще бъдат уповестявани и коментирани. Но каквото и да си приказваме Божурище не заслужава след толкова години да бъде разорано и застроено с някакви си там комплекси. Приятелю, надявам се да не ме съдиш много строго, но мнението ми е, че небива така с лекота да продаваме земята и историята си, та ако щеш пак да ме обвиниш в популиски исказвания.
Sniper
спотър

Следваща

Назад към Авиация + Авиационни новини