Тоест Изиджет ни казва, че ако донесем нещо с размерите на подседалковото пространство ще ни бъде гарантирано, че може да бъде събрано в багажника отгоре ИЛИ подседалковото пространство пред нас. Нима? Каква изненада! Интересно кой ни е пречел по-рано да си слагаме багажа там.
Според мен проблемът на вкарването на багажа в търбуха на самолета за повечето пътници не е, че за 2 часа няма да могат да си вземат резервно бельо от куфара, а че на някои летища компаниите си позволяват да раздават този чекиран багаж не до самолета, а на багажна лента. И пътниците не знаят това, макар че сигурно рядко се случва с нискотарифна компания поради икономии. Ако аз пътувам с ръчен багаж, съм си направил сметка, че не искам да чакам 20мин на лентата на ШДГ, а да изчезна с куфара си веднага.
Също така е доста наивно да се очаква от хората с по-малки багажи да са доволни, че ги молят да ги поставят под седалката, за да се натика в шкафа още един куфар с размери 60х40х30 на поредния хитрец. Багаж под седалката не е най-приятното нещо в пълен самолет на Изиджет (не че в празен е).