200 км. по магистрала и полет си е алтернатива срещу варианта въобще да не летиш

Не виждам какво странно има в това. И какво значи тук наглост? Не умира човек, това е авиокомпания и причината, че се случва е точно защото мениджърите и са били далеч от прозорливостта на тези на Wizz. Аз и досега не разбрах защо Sky се преместиха от Братислава на Виена. През Братислава ловях полети на Ryan и мен ме загубиха като редовен клиент, ползвах ги само като пуснеха промоции от 5 евро за разходки до Виена. Единия път закъсняха и ми дадоха сандвич на цената на билета, а втория път имаше мъгла на София и ме транспортираха безплатно с автобус от Пловдив.
Съответно за НТА пътувания с прекачване вече ползвах Wizz до някоя база на Ryan. И плащах доста повече от 5 евро.
По отсечката София-Виена имаше такава конкуренция, че самолетите на 3-те авиокомпании летяха с честотата на градски автобус. На какво въобще се надяваха? Ако можеха да постигнат ниски цени по тази отсечка, то и другите можеха. Имаха дори запазени места.
Всичко това се възприемаше много добре от всички нас, хубава услуга, но беше ясно, че е нереалистично. Може би също толкова нереалистично както и сегашните им надежди, че ще оцелеят.