Стига сме рязали самолети , Виа ще направят едно добро дело ако дарят LZ-MIV на авиомузея в Бургас, а защо не и в Пловдив. Уж германците обещаха да запазят музея в Бургас, а да се надяваме и с това експонатите в него да се потдържат по немски стандарти [/quote]
Нали развалиха музея в Бургас,ако праватизират и Плобдивското летище и другия музей го чака същята съдба
LZ-MIV не е собственост на Ер Виа. Не съм сигурен, май беше собственост на някаква банка "от онея" дето ги източиха, а историята как този самолет е станал собственост на банката, откъде е дошъл и т.н. е мнооого мътна и май сега е в положението, че този самолет е с неустановен собственик. От друга страна без съгласието на собственика нищо не могат да направят със самолета му - абе получава се затворен цикъл!
Е то най вероятно Ер Виа са го заложили за кредит. Ама фирми си фалират всеки ден, не е нещо странно, имат си синдици и т.н. Никой не оставя (ако всичко е легално де) имущество ей така на произвола на времето.
Цялото имущество на Балканбанк доколкото помня бе купено от Росексимбанк (сега ДЗИ, скоро ЕФГ Банк)
LZ-MIV е бил на банката и тя го е дала "под наем" на Air Via...след това фалират Балканбанк, започват съдебни дела и самолетът остава до ден днешен на земята...жалко за хубавата машина. Не знам дали става за нещо вече...
с риска пак да съм грешно информиран, преди седмица-две ми казаха, че Индия Виктори е функциониращ самолет (теоретично), даже можело бързо да се оборудва за полет (теоретично), с две думи, казаха ми, че ако му "врътнат стартера", ще "запали"...