от Дедо » 05 Май 2010 15:41
[quote]ако позволите ще изкажа и аз мнение, без да претендирам да съм "специалист"
1. slice, коя точно част от А320 е "колелото"? Ако не броим евентуалното наличие на велосипеди в товарния отсек, аз поне незнам за самолет който има колела/колелета
2. Пожар в спирачките (ако е имало такъв) би възникнал от "екстремното" им ползване при аварийна ситуация след приземяването
В момента на пускане на колесника, минимално количество хидравлично налягане се подава към спирачките с цел, гумите да не се въртят под въздействието на обдухващия ги въздушен поток. Ако приемем че загубата на налягане е предизвикала блокаж на спирачките, мисля че е ясно защо гумите са "гръмнали". Какво е довело до загубата на 2 от 3-те хидравлични системи сопоред мен е по-важният въпрос
[quote]
Ами и аз кажа нещо , също не специално, относно някои твърдения на
A330-200.Относно т.1 специално за А320,пък може и за В-737 по аз така со го певеждам английското wheel , като колело, дори ако говорим за руска техника руското колесо пак си го превеждам като колело, разбира се може да бъркам (не съм силен в езиците) Между другото и аз съм за друга една българска дума , аименно - търкало (търкалета)
т.2 също не коментирам до сега не съм чувал за горящи спирачки- все пак там стомана и металокерамика и т.н.
т.3 малко е пообъркано , става въпрос при излитане се спират развъртените колела(респ.търкала) , а не при кацане. За кацането прдполагам дори е по добре да са развъртени
Моето мнение ,че е блокирала за известно време 2 спирачка , личи си по изпилената джанта, а 1та гума предполагам се спукала впоследствие прегряването .
Официално вече не казаха ли каква е причината?