да кажа нещо и аз,не мисля че хеликоптерите са заради полети над града които са забранени ,вижте схемите за излитане и кацане на София,другият ми довод е,че София не голям град че да трябва да се придвижваш с хеликоптер, с кола ще стигна по-бързо от кой да е хеликоптер,да не казвам за мотор и то без да са ми нужни допълнителни разрешения .Виж за полети из страната са малко бавнички но пак става ,незнам как ще се справят след като военните работят почти всеки ден с много ограничения които ще ги касаят и никакво разрешение няма да им помогне.
От къде ще излитат и кацат си е тяхна работа,може би от площадката в Лозен ,за града и дума не може да става предвид от къде минават кацащите за 09 и излитащите от 27.Не мисля че ще бъде задържан и 1 самолет за да могат новинарите да изпълнят задачата си

Колкото до колегата
airtop го моля следващия път да се въздържа от безмислени изказвания относно професионалистите в авиацията и да наблегне на повишаване на квалификацията си като пилот,за не бъде като 90% от колегите си от леката,любителската или както искате я наречете авиация,с тяхните минимални знания и възможности