от ilian » 08 Юли 2007 20:20
Преди месец минах през летище Щръклево. Охраната беше много добронамерен пенсионер, който ме разведе из терминала. Като цяло летището е стара социалистичекса слава. Всичко е оставено, както си е било от онова време. Вътре все още стоят старите канапета с кафява изкуствена кожа за чакащите пътници (има ги същите във всяка поликлиника), указателните табели от онова време обозначаващи пристигащи, заминаващи. Има един check-in и един изход за проверка преди влизането в стерилна зона, една лента за получаване на багаж. Самата стерилна зона е оградена с плексигласова преграда висока 1,70 м така че през нея се вижда всичко. Има два гейта - заминаващи и пристигащи. На втори етаж на терминала са се помещавали Кореком и ресторант. Най-много ми хареса табелата пред вратата, водеща към стерилната зона - "Have gun, no flight".
От външната страна на терминала има тераса с гледка към пистата, на която всеки може да се качи и да позяпа. На перона имаше един селскостопански самолет и някакви други малки, както и няколко трактора с ремаркета.
Общо взето за да заприлича това на международен терминал трябва да се изкърти всичко и основно да се ремонтира. Хич не ми се вярва как до края на годината, както се беше изказал пред медиите Мутафчиев, на летище Русе ще започнат да кацат и излитат самолети. Освен, ако не се изгаврят с пътниците и започнат да ги обслужват в тези условия.