Главнокомандващия ВВС на РФ генерал-полковник Александр Зелин заяви пред журналисти , че 29 април в „121-го тяжелого бомбардировочного авиационного полка“ ще постъпи бомбардировач Т-160. До края на годината полка ще получи още 3-4 машини. По данни на командването на ВВС в момента има 15 бомбардировача Ту-160 с променлива геометрия на крилата. Свръхзвуковия е първата постъпваща в армията машина от този тип след 1990 година, когато беше замразена програмата . След разпада на Съветския съюз беше построен само един самолет , който постъпи на въоръжение през месец май 2000 година. Сегашния Ту-160 е сглобен в Казан в „АПО им С. П. Горбунова“. По същество той е нова машина . Отличава се по-високата степен на електронизация на кабината . Управлява се от джойстик вместо щурвал, аналоговите уреди са заменени от от няколко монитора . Има няколко компютъра с последните модели двуядрени процесори на Intel. Максималната полетна маса е 275 тона / 40 тона е въоръжението/ , лети със скорост повече от 2000 километра в час и има далечина на полета 13 000 километра. Основното му въоръжение са крилата ракети с голяма далекобойност и ядрен заряд . Предвижда се модернизация на сега съществуващите машини .
Марко Марков, следи си земетресенията и недей се излага в тия теми тука, че ставаш смешен вече.
И вземи, та научи падежите в руския език (щото гледам, доста руски текстове ползваш)...
Колкото до моя авторитет - готов съм да го загубя в твоите очи!
Радвам се , че борден се включи след няколко дни чакане по темата . С него имахме един спор и му предлагам да напише заводските номера на машината и срещу всеки номер да напише съдбата на всеки планер според него .Този списък ще изглежда така:
Това е малко тежка работа. Дори и да има някъде грешка след време може да поправи .
Наскоро приключих един списък F-18 и зная колко време ми отне да събера необходимата информация. Тука са само 35 машини.
Последна промяна Георги Николов на 05 Май 2008 02:38, променена общо 1 път
И такъв списък имам (направил съм го тогава, когато вероятно и през ум не ти е минавало че ще се интересуваш от Ту-160), но не си показал, че го заслужаваш. Когато покажеш - може и да го споделя.
Добро мнение по въпроса има тук - . Чети!
Далеч съм от мисълта да се заяждам с теб самоцелно, щото по тоя въпрос не си ми в категорията. Ако желаеш мога да те насоча към сериозни източници по въпроса, за да разбереш що за глупости си писал нагоре в темата. Сподели.
Аз споделям информацията, която смятам , че ще интересна и за други посетители на форума. Списъка , който си посочил не е по заводски , а по бордови номера и не може да бъде от особена полза, когато се пише историята на дадена машина. Бордовите номера се сменят много лесно , особено ако самолета няма име. Щом не искаш да споделиш твоите знания , има известна доза съмнения в стойността им. Поздрави