Здравейте. Аз да споделя моя опит с избор на DLSR. Взех си наскоро Sony alpha 200 просто ей така да си снимам, понеже загубих "сапунерката" на жената на ски.

Мислeх Canon 450D (530 €) в кит с 18-55mm или Nikon D60 (500€) в кит с 18-65mm 2 батерии и чанта.
Sonyto е с 2mpix по-малко (10mpix но същия сензор като на alpha 350, който е 14mpix), струваше 500 евро с 2-та обектива /знам, малко кофти са стандартните/ 18-70 mm и 75-300 mm. Освен тва има анти шейк вграден в бодито, а не в обектива + 1 купчина удобни екстри, снима в RAW+jpg, 9-point metering и 3 frames per second, bracketing etc etc.
Ясно е, че Canon e най-доброто от трите (има и live view), но реално тва са аматьорски апарати и разликата не е чак толкова фрапантна. Гледах ревюта, Nikon D60 снима много хубаво, но пък като екстри е дърво, в сравнение със Сонито и Кенъна.
Доволен съм от избора, като се науча да снимам, ще си взема наистина добър апарат от вече не аматьорски клас. Майтапа е, че въобще не ми беше хрумнало, че с тоя апарат мога да снимам самолети, но минах през едно село зад летището (VIE/LOWW), сетих се, че нося апарат и че често цъкам по airliners.net и направих снимки, които мен ми харесаха от пръв път.

Утре ще ходя да посрещам гости, ще се пробвам да щракна нещо от 8 етаж на паркинга.
Ето тук съм постнал снимки
viewtopic.php?f=6&t=550&p=53162#p53155 или [url]http://www.bgspotters.net/constructor.php?c=srch&show_perpage=10&type=Approved&sort_by=DateUploaded%20DESC&form_FullName=Гацо%20Бацов[/url]
Поздрави,
Иво