ivob, здравей и добре дошъл в БГспотърс.нет
Като места за спотинг бих ти препоръчал подхода на полоса 27 (новата 27 ще свършва не далеч от околовръстот, има отбивка от Ботевградско шосе след карулката), подходя на полоса 09 (минава път около оградата и места има доста и все удобни), кафето на терминал Заминаващи, което макар и със стъкло предлага не лоша гледка към полосата). Ако взимаш 100-400 пробвай от северната страна на летището, от Ботевградско шосе, удобно е особено ако си с кола.
Имай предвид, че с новата полоса нещата малко се променят. Удобно е и мястото от южната страна на новата полоса, на изток от летището. До там се стига от вече упоменатия път, но след като пресечеш правата за кацане свиваш по един черен път в дясно. Там ще е удобно както за кацания и излитания 27 така и за излитания 09.
Според мен 70-200 ще ти свърши чудесна работа, но ако ти се носи 100-400 повечето фокусно разстояние си е повече. Така че по-добре помисли кой от двата обектива се държи по-стабилно при теб
Ако имаш повече въпроси не се колебай да попиташ

Аз в началото на октомври вече няма да съм в България, но предполагам че колегите спотъри ще те разведат на драго сърце
Поздрави,
Емо