ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни под

Мнениеот Vania » 10 Мар 2016 13:41

1.Спекулациите може и да не спрат,но ще бъде както е навсякъде при конкурси - обявяват се класиралите се.
2.Съгласна съм, че не го прави некадърник, НО: примерно 18- 19 кандидата са стигнали до последния етап т.е. Интервю. Броя хора, които им трябват е 15. Ще трябва да се скъсат 4-ма. Големият въпрос е: На кого ще бъде даден шанс за обучение? На този, който има роднини в РВД или на този, за когото няма кой да се обади? И малко математика :при около 1300 служители в ДП РВД , делено на 15 човека, които са нужни, се падат около 86бр., работещи в предприятието. От тези 86бр., все ще има поне един, на когото било дъщеря, син, племенник, дете на приятел е сред кандидатите. Е, кой ще има шанс!?
3.Фактът, че фирата е стигала до над 50% не е ли показателен за неправилна и субективна преценка от комисията?
4.Моят извод е: Много, много малък шанс имат качесвените хора, които нямат роднини и МНОГО, много голям шанс качествените хора, които имат роднини.
Vania
спотър

Мнениеот Samito » 10 Мар 2016 17:25

И това го написа защото си отпаднала на някой етап ли? Нека бъдем честни и реалисти. Според вас какво отговарят 98% от скъсаните на някой от етапите на своите родители, роднини и т.н.
1- Трудно е, не ставам, провалих се, явно не съм за тази работа.
2- Знаеш как е, Тодор Живков не ми е баща, всичко е наредено.
Samito
спотър

Мнениеот Samito » 10 Мар 2016 20:58

Какво е станало на последният подбор?
Samito
спотър

Мнениеот LBLS_APP » 10 Мар 2016 22:32

Не се запълниха местата.
LBLS_APP
по-спотър

Мнениеот Vania » 12 Мар 2016 15:18

[quote="Samito"]И това го написа защото си отпаднала на някой етап ли? Нека бъдем честни и реалисти. Според вас какво отговарят 98% от скъсаните на някой от етапите на своите родители, роднини и т.н.
1- Трудно е, не ставам, провалих се, явно не съм за тази работа.
2- Знаеш как е, Тодор Живков не ми е баща, всичко е наредено.[/quote

Никога не съм кандидатствала, за да съм отпаднала. Следя форума и чета и между редовете!
Vania
спотър

Мнениеот Samito » 12 Мар 2016 15:27

В такъв случай ти пожелавам успех!
Но замисли се, ако още преди да сме кандидатствали оплюваме системата, то при евентуален неуспех задължително ще си имаме виновник и ще сме "ощетени". Ако според вас системата е опорочена просто не кандидатствайте. Така поне правя аз с НЕК.
Защото ако минем подбора, значи всичко ще бъде честно, а ако не успеем то ще е само заради това, че нямаме връзки. Поне това е логиката на хората :wink:
Samito
спотър

Мнениеот Vania » 14 Мар 2016 12:05

LBLS_APP написа:
Хайде като е "навсякъде" да дадеш няколко примера за обявяване на хора, които тепърва започват 18-24 месечно обучение, след което евентуално може да почнат работа.

Много са, но ще дам пример с Академията на МВР. Почти идентично протичат подборите:
Изпити, медицински, психо, физическа подготовка и т.н. Следва обучение и със завършилите се подписва трудов договор за срок от 10 години. С едно изключение: резултатите от конкурса се обявяват публично!
Vania
спотър

Мнениеот Vania » 14 Мар 2016 12:14

LBLS_APP написа:
За мен по-притеснителното е, че твърде малко хора въобще стигат до комисията.

Да, явно през ситото и вода не може да мине! Отворете ножицата малко!
Дайте шанс на повече хора да стигнат до обучение. Сам казвате, че там е истината.
Vania
спотър

Мнениеот ADS-B » 14 Мар 2016 14:42

ADS-B
супер спотър

Мнениеот LBLS_APP » 14 Мар 2016 18:48

@Vania:
1. Академията на МВР е неуместен пример, тъй като е ВУЗ.
2. Защо мислиш, че отварянето на ножицата ще доведе до повече успешно обучени хора? Някои биха казали, че резултатът ще е повече скъсани в процеса на обучение.
3. Основните "виновници" за отпадане от подбора са FEAST и медицината. И двете са извън контрола на предприятието. FEAST може да бъде махнат, разбира се, но според мен това няма да доведе до по-висока обективност и прозрачност.

@ADS-B:
1. Изискването за висше образование произтича от закона (чл.34 ал.3 от ЗГВ). РВД не налага допълнителни ограничения. Прав си, че в момента дипломата не гарантира нищо. То затова имаше идея да отпадне това условие, но явно не е минала през парламента.
2. Това с годините е малко дискусионно, но дори и да отпадне, основната промяна ще бъде в броя на подадените документи.
LBLS_APP
по-спотър

Мнениеот Samito » 14 Мар 2016 18:57

Знаете ли дали ще има някакви промени за тази година? Например миналата промениха изискванията на Toefl. Ще има ли FEAST 3?
Samito
спотър

Мнениеот Samito » 14 Мар 2016 19:48

И още един въпрос към LBLS_APP и ADS-B- смятате ли, че B2 grade B е достатъчно ниво за работенето на тази работа?
Samito
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение