ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни под

Мнениеот kazata » 21 Фев 2016 10:35

Минавал съм Wombat 2008г. за клас I. Малко ще карам по спомени, но предполагам, че до 1-2 седмици може да не ти отговори никой друг и това ще ти е полезно също. В играта ти управляваш космически кораб, който трябва да седи в определени граници в космоса (нещо като игрите с коли, в които трябва да заобикаляш спрели коли отляво и отдясно само, че можеш освен наляво и надясно да се движиш и нагоре и надолу по екрана). Този космически кораб се управлява с два джойстика (един за посока и един за скорост/ускорение). От време на време с втория джойстик се управлява скорост, после ускорение, с което трябва да свикнеш. Колкото повече време си в тези граници толкова повече точки правиш. Можеш да правиш допълнителни точки като пуснеш кораба на автопилот (за определено време) и изпълняваш допълнителни мисии за точки. Има 3 допълнителни мисии, като не е задължително да играеш всичките. Аз играх най-вече 1 от тях, защото ми беше най-лесна и малко от другата, третата си я пуснах само няколко пъти за цялата игра, която май е около час-час и половина. Едната допълнителна мисия е да събираш някакви числа, другата май да дадеш коя е правилната 3D фигура сгънато състояние, ако я имаш в разгънато и последната игра не си я спомням. По време на допълнителните мисии имаше нещо, което ти показва след колко време ще ти се изключи автопилота в основната игра, за да се върнеш към нея и да караш ти кораба, да не излиза от необходимите граници. Автопилота може да се включва само през определено време. Целта на играта е да направиш възможно най-много точки. Дано докато ти дойде време за Wombat-а някой да ти напише по-подробно, тъй като аз вече съм забравил доста неща, но като тип на играта според мен съм ти го обяснил добре. Успех!
kazata
по-спотър

Мнениеот LBLS_APP » 21 Фев 2016 14:04

Wombat има две версии - за пилоти и за РП. Всяка версия има основна и допълнителни игри.
Основната игра за пилоти симулира летене, а за РП - самолетоводене.
Допълнителните игри са едни и същи за пилоти и за РП.
Целта е кандидатът да покаже умения в мултитаскинга, т.е. да не се вторачва само в едната задача и да отсвирва другите.
Преди началото на играта се дава достатъчно време за прочитане и осмисляне на правилата, така че нямам намерение да ги повтарям тук. Ще спомена някои особености, които са описани в инструктажа, но може би недостатъчно добре:
1. Допълнителните игри носят бонус точки само след вярно решаване. Колкото по-бързо бъде решена задачката, толкова по-дълго време ще тече бонусът.
2. При преминаване към основната игра часовникът на бонуса спира. Трябва периодично (но за кратко) да се преглежда основната игра, за да не се изтърве ситуацията, но основното време трябва да е посветено на усвояването на бонуса. Естествено, ако има специални задачки в основната игра, те са с приоритет.
3. Бонусът от допълнителните игри намалява при последователно изиграване на една и съща игра. Редуването 1-2-3-1-2-3 дава по-висок резултат от 1-1-1-1 или 1-2-1-2, както и от 1-1-1-1-2-2-2-3-3-3-3.
4. Допълнителните игри не са задължителни и всеки има пълна свобода коя, кога и колко пъти да играе, но ключът към високия резултат е честото превключване и следенето на няколко ситуации (основна игра и допълнителна игра).

Какво помага за висок резултат:
1. Бързо решаване на допълнителните игри.
2. Избор на различни допълнителни игри.
3. Следене и правилно изиграване на основната игра.

Какво пречи:
1. Фокусиране върху основната игра и пренебрегване на допълнителните.
2. "Специализиране" в някоя от допълнителните игри.
3. Бавно решаване на допълнителните игри.
4. Издънки при основната игра.
LBLS_APP
по-спотър

Мнениеот Samito » 21 Фев 2016 14:32

Много Ви благодаря
Samito
спотър

Мнениеот Samito » 21 Фев 2016 15:17

Има ли въпроси от сорта какво животно съм и дали си мия ръцете преди ядене или само ако "а" е по- голямо от "б", пък "б" е по- малко от "ц"........ Плюс дроби от сорта 1/2 става на 3/1....?
Samito
спотър

Мнениеот ADS-B » 21 Фев 2016 16:00

И аз съм минавал отдавна, но по спомен. Психото се състои от 200 въпроса на листче, да те определят какъв тип човек си интроверт , екстроверт и дали нямаш някакви психо отклонения. След това игри на компютър има такива с дроби които се обръщат, с различни цветове които излизат на екрана и трябва да натиснеш опредлено копче от клавиатурата (numpad) максимално бързо( комбинация копче-цвят се сменя след всяка игра ), а също така и такива с компас завъртян не по посоките на света , а както дойде и трябва да определиш какво показва стрелката знаейки примерно само юг къде е. Ако те скъсат на игрите, не стигаш до wombat. Теста на хартия ти го проверяват докато играеш на игрите на компютър. Почивката преди психото е наистина от голямо значение, та се постарай да спиш преди него.
ADS-B
супер спотър

Мнениеот Samito » 22 Фев 2016 15:13

Току що се връщам от първата част на психото. Нямам идея защо до мен са стигали някакви плашещи митове за "трудното психо дето трябва да се готвиш за него и да плащаш на психолози". Направено е така, че всеки нормален човек да го вземе без проблеми. Въпросите бяха абсурдни- нервен ли си, мразиш ли да общуваш с хора, искаш ли да умреш, смяташ ли да взимаш наркотици и такива дето ако отговориш с ДА трябва да си пълен малоумник. Също така се повтаря 1 и същи въпрос 100000000 пъти и всеки интелигентен човек ще види зависимостта, и какво се иска от него да пише. В крайна сметка дори не ми провериха тези досадни въпроси, защото на дробите, компасите и съотношенията се представих асимптотически отлично
Samito
спотър

Мнениеот ADS-B » 22 Фев 2016 16:22

Поздравления!
Чак за подготовка от психолози е малко прекалено, но моментното ти състояние определено влияе за игрите. Не случайно предупреждават да си в кондиция. Успех и на wombat-a и се похвали като го вземеш. Тука колегите дето сме го изкарали и след много години си спомняме игрите, така, че не толкова безлично психото.И един съвет. Имай в предвид, че годност лесно се губи , но много трудно се възстановява, така че си пази здравето, ако искаш да практикуваш дълго време.
ADS-B
супер спотър

Мнениеот Samito » 25 Фев 2016 19:11

Взех Wombat-а с 5.25, който като цяло е доста елементарен, но има някои неща които са дразнещи. Например като реша бонус задачата с фигурите за 5 секунди и съм длъжен 55 секунди да гледам празен монитор, вместо да си извършвам главната задача или да решавам друг бонус :?
Samito
спотър

Мнениеот ADS-B » 25 Фев 2016 22:49

Браво! :D
ADS-B
супер спотър

Мнениеот Samito » 26 Фев 2016 16:37

Някой наясно ли е дали от тази година ще има FEAST 3 и дали ще има multipass на FEAST 2 или ще бъде само DART?
Samito
спотър

Мнениеот Spetsnaz » 04 Мар 2016 17:58

За Feast 1 кое от Psуchological Training section e :
-General Intelligence Test
- Logical Reasoning
-Cube Folding

Comprehension Training:
-Auditory Memory
- Big number Perception

Feast Specific Training:
-Coordinate System Test
-MAtching Forms
-Landing Aircraft
-Orientation into Space

Math & Physics

- Algebra
-Rounding
-Arithmetic
-Physics Problems

И респективно за Feast 2 коя секция е?

И последно за Тренажора е Landing aircrafts И Orientation into Space предполагам?

За медицинския , има ли проблем с + 0.75 или 1 диоптър на едното око?

Какви са изискванията не пише за медицинския?

Четох статия на Сега за връзкарщината , но резултатите не отиват ли в Eurocontrol директно, няма Шменти Капели или са оторизирани сами да правят check-test , където вече има място за Шменти Капели?

При евентуален успех , 2 години ли е обучението и може ли със сертификатите да замине човек в чужбина да работа като Flight Control Или искат стаж?

Somebody да ме светне за да не хабя излишни нерви и пари?

10х
Spetsnaz
спотър

Мнениеот LBLS_APP » 04 Мар 2016 18:34

За FEAST не виждам какво значение има какво ще включва - условията са еднакви за всички. Дали предварителната подготовка вреди или помага, е доста дискусионен въпрос. Особено за хора, които не искат да си губят времето.
Изискванията за медицинската годност ги пише, просто не са в обявата. Което е нормално, прегледите ги прави КАМО, а не РВД.
Не се притеснявай от шменти капели, при сегашния глад за хора няма причина да се прави, дори и да можеше. Между другото, статии за връзкарщина бол и общо взето все за професии, различни от РП. Защо ли...
Обучението не е с фиксиран срок и начална дата. Обикновено е между 1.5 и 2 години в зависимост от продължителността на преходните процеси. За скъсаните по трасето естествено периодът е по-къс.
С ATCL по принцип можеш да кандидатстваш в чужбина, стига да отговориш на изискванията, да им трябват хора и т.н. и т.н. Не знам какъв договор се подписва с РВД, може да има клаузи за неустойки при определени условия. При всички случаи на новото място трябва да минеш преобучение, а е много възможно да ти искат езиков сертификат за местния официален език.
LBLS_APP
по-спотър

Мнениеот Spetsnaz » 04 Мар 2016 19:27

Доколкото знам Feast 1 е reasoning, general knowledge, cube folding , orientation into space, landing of aircraft.

А затова как нямало човек откъде да се подготви по назад в темата и имало ли смисъл, не съм съгласен. Всичко се учи , а материали бол.Да, някои хора се справят с логика и мултитаскинг по-добре, ама то се учи , никой не е почнал отма.

Roger That.В авиацията основният език е English. Има ли requirement да е друго яче , тъй като азбуката Alfa, Bravo, Charlie ... И термини : Push, Reroute... са на английски?

За медицинския при КАМО, РВД питам щото какъв е смисълът да се явяваш ако имат някакви нечовешки критерии и могат да те скъсат ако решат?
http://www.lubamanolova.info/component/ ... 0%B2%D0%B4
http://www.segabg.com/replies.php?id=253192
http://www.segabg.com/article.php?id=666640
http://www.segabg.com/article.php?id=717431
http://society.actualno.com/njama-vryzk ... 09533.html
Принципно така наречените "калинки" в даден момент могат да повлияят предполагам на РВД-тата макар и косвено, което
е достатъчно човек да си загуби работата, не за друго.
Spetsnaz
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение