ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни под

Мнениеот Miroslava » 02 Сеп 2015 13:09

Аз съм абсолютно съгласна, че решението сертификат да не е задължителен е супер за всички. 1во-за тези,които са го изкарали-защото са положили усилия да научат и ще са още по-подготвени.
2-ро-за тези,които нямат такива финансови възможности,защото изпита струва около 340лв.
А за фалшивия сертификат...Исках да кажа,че въпросния човек е представил сертификат с оценка,която не е била реална. Направили са проверка и е установено,че сертификата не е истински. Човека е отпаднал от обучението.
Miroslava
спотър

Мнениеот SpeedBird » 10 Окт 2015 12:58

На всичките си ученици обяснявам да зарежат всякакви Кеймбридж, ТОЕФЛ и прочее въпросни тестове, освен ако няма да продължават образованието си в чужд университет. Те така или иначе НЕ показват реални знания, защото всек изпит е по-скоро въпрос на стратегия, а и изтичат след две години.
Колкото до диспечерите от наш'та кула - с удоволствие бих поработила с повечето от тях върху произношението им - не че е фатално, но някак си пък защо да не се подобри, след като може.
А и малко повече познания по езика са от полза, да няма после "ту сикс" и за двама припаднали да се викат 26 линейки (която грешка е била пилотска, не диспечерска, но все пак ми е една от любимите случки).
Тъй де, след лиричното отклонение - успех на всички кандидатстващи! :)
For once you have tasted flight, you will walk the Earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return...
Аватар
SpeedBird
спотър

Мнениеот Sivev » 14 Окт 2015 20:08

Може ли някой, който е преминал първоначалния очен преглед при началното освидетелстване да ми разясни какво значи
10.3. Кандидатите за първоначално освидетелстване трябва да са със зрителна острота за далече = 1,0. ? Означава ли, че както съм аз сега със 1.75 диоптър на едното око късогледство въобще да не се занимавам. Благодаря предварително !
Sivev
спотър

Мнениеот Radina » 19 Окт 2015 14:12

Въпрос към тези, които нямат сертификат по английски език, а са се явявали или ще се явяват на изпита организиран от РВД - колко време минава от подаването на документите до провеждането на изпита?
Radina
кандидат спотър

Мнениеот Miroslava » 20 Окт 2015 00:40

Miroslava
спотър

Мнениеот Newbie88 » 28 Окт 2015 15:39

Здравейте,
имам дата за FEAST част 1 на 03.11 от 13 часа. :?
Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот stevenka » 31 Окт 2015 15:26

А аз на 04.11.2015 г. в 09:00 ч. :roll:
stevenka
кандидат спотър

Мнениеот airbus88 » 02 Ное 2015 14:33

Здравейте,
да попитам има ли някаква информация от първа ръка какво представлява изпита по английски? Какви са упражненията от граматическата част, какво предтставлява писмената част, какво питат на устния ? Ако имате някаква полезна информация, моля споделете :)
airbus88
кандидат спотър

Мнениеот Newbie88 » 03 Ное 2015 17:32

Прибрах се топъл-топъл от първия етап на тест. Очаквах да е гадно, но е чак толкова. Истинско пържене на мозъка. Тестът е разделен на две части от по час и нещо. Веднъж натиснеш ли старт бутона таймера те убива хаха. Първата част включва ориентиране в координатна система и даване на направление и преценяване на разстояние между самолети. Тук бяха доста задачки и на мене за последните 3-4 нямах време. След това беше английският език, който не само по мое мнение беше достатъчно гадно. Слуша се по веднъж. Текстът за четене беше кратък. Третата задача беше задаване на приоритет при кацане на самолети. Има си ясни написани правила в началото, просто времето е малко :) Тук дойде десет минутна почивка, което беше доста необходимо. Втората част почва със задача за зрително възприятие и съобразителност. Има различни форми и числа и ги категоризираш според зададения критерии - голяма забава. Виждаш квадрат цъкаш кръг, виждаш зелено цъкаш червено, групираш числа, виждаш 769 цъкаш 9 и тн. Две серии от по около 150 въпроса за всеки по секунда. Зомбиране тотално. После имаше нещо по геймърско, което може би е най-лесно. Точка се движи към линия и когато я докосне цъкаш 1, 2, 3 или 4 от клавиатурата. Накрая имаше разгънат куб, койъо реално ми еба мамата, може би че беше накрая, но 36 разгъфки за 15 минути бая тежко ми се видя.

Успех на всички колеги. Аз съм доволен, че поне отидох, опитах и го видях пустия FEAST. Ако има Господ ще юродължим напред. :)
Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот headstrong » 06 Ное 2015 10:05

Аз съм на FEAST на 09.11.2015 от 09:00.
Колега можеш ли да кажеш на теста ако дадеш грешен отговор системата сигнализира ли или си караш теста без да знаеш как се справяш към момента?
headstrong
кандидат спотър

Мнениеот stevenka » 06 Ное 2015 10:34

Аз се явих на теста на 4-ти и споделям мнението, че тестът е изключително труден :( Само не разрах едно нещо - казаха, че ще се обадят на успешно издържалите теста в петък следобяд, като аз останах с впечатлението, че става въпрос за този петък (6-ти), докато от другата зала казаха, че е за 13-ти... Иначе не се сигнализира за грешки, но на задачата със сортирането и сам може да се усетиш, че си сбъркал... просто в бързината да се вместиш в 2-те секунди цъкването на мишката може да изпревари мисълта...
stevenka
кандидат спотър

Мнениеот headstrong » 06 Ное 2015 12:59

Да се вместиш в двете секунди ли? Т.е имаш по 2 секунди на въпрос и ако не отговориш се задава следващия, или средно смяташ, че се падат по 2 секунди като разделиш броя на въпросите на общото време на задачата?
headstrong
кандидат спотър

Мнениеот Newbie88 » 06 Ное 2015 15:42

Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот stevenka » 06 Ное 2015 21:39

Аз не получих нито обаждане, нито мейл днес... :(
stevenka
кандидат спотър

Мнениеот Samito » 08 Ное 2015 23:15

Имам няколко въпроса:
1. Обявяват ли се ясни и точни правила за оценяване на FEAST. 15 минути за куб, но има ли значение средното време за което трябва да отговориш или просто да се вместиш в 15 минути? Казват ли за колко време трябва да отговориш на теста за координация?
2. FEAST 2 има една много готинка задачка, в която сортираш полетни планове или нещо подобно. Изключително ми е важно да получа информация, колко чекпойнта има на нея. 6 или 8?
Samito
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение