от aleksiev833 » 19 Май 2015 11:01
Аз се явих преди седмица на FEAST пръва част и ще ви разкажа някои любопитни неща.
Няма да говоря за това как дъщерята на Веско Маринов (юристка) е станала РВД, това са публични неща, всеки може да си разсъждава. Нямам право и да разкривам подробности за изпита, информацията е конфиденциална. Ще ви кажа друго.
1. Отивам на изпита и пред сградата на РВД един от кандидатите пие кафе с 2-ма служители. Различават се по баджовете, на работещите има име и снимка, а на посетителите Visitors. До тук ОК, има познати човека, няма какво да се правят,че не се знаят.
2.Една от кандидатките се яви там с БАЩА СИ! Двамата влязоха заедно в сградата, пиха кафе вътре на една масичка и след това тя влезе на изпит. Като си тръгваше отново същият я изпрати до входа. Тя излезе доста усмихната от изпита, а който се е явявал /дори и тия дето са го издържали/, ще ви каже колко е лесен.
3.Друга кандидатка /не тая с ТАТИ/ си върви по коридора. Разминава се последователно с 2 служителки в РВД / не знам на каква длъжност/ и те и казват простичко "здравей,успех!". Няма някаква изненада,че тя е там от типа на "а ти тук ли кандидатстваш и тн", простичко "успех". Същата тази си говори на почивката на изпита с друг мъж от РВД. Какво точно са си говорили не знам /тук не намеквам,че и е казвал отговори,защото 2рата част няма много какво да ти подскажат предварително, просто интересно как един кандидат има минимум 3ма познати в РВД/.
Ако ги питате тях /РВД/, ще ви кажат че резултатите се проверявали в чужда държава и няма и ни най-малък шанс за манипулация. Ама я ги питайте, може ли да пуснеш с тествои цели примерно изпита предварително, да го репетираш 4-5 пъти и после да се явиш? А и това всичко са неща, които съм видял аз, какво друго се случва един бог знае. Най-ме издразни и фактът,че не се крият.
Извод: Според мен все ще вземат и някой без връзки /е разбира се и момичето на ТАТИ де/. Имайте в предвид обаче, че се явяват много хора, има такива каквито аз изброих и шансовете съвсем се стопяват. А IELTS, ТОЕФЛ и прочее изпити не са никак евтини.