ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни под

Мнениеот LBLS_APP » 28 Фев 2015 20:12

Да. Целта е да не може да се тренира предварително.
LBLS_APP
по-спотър

Мнениеот Samito » 28 Фев 2015 23:42

Благодаря за информацията, много се запалих, просто пред мен няма вариант в който да не кандидатствам. Все още нямам сертификат и целта ми е да го изкарам малко преди да се дипломирам (догодина). Уча за авиационен инженер и знам, че това не ми носи девиденти, просто ме запали. На интервюто очаквам да изискват от кандидатите бързо и отчетливо говорене. Правя си и аз планове за интервю, а до него колко хляб има да изяда :lol:
Samito
спотър

Мнениеот Miroslava » 15 Апр 2015 01:27

Здравейте и от мен :)
Някой да се е явявал на FEAST тази година? Аз мисля да се явя на октомврииската кампания.. Затова ще помоля, тези от вас които имат опит, да драскат по някое друго изречение за FEASTa. Благодаря предварително!
Поздрави и успех на настоящите кандидати!!!
Miroslava
спотър

Мнениеот aleksiev833 » 19 Май 2015 11:01

Аз се явих преди седмица на FEAST пръва част и ще ви разкажа някои любопитни неща.
Няма да говоря за това как дъщерята на Веско Маринов (юристка) е станала РВД, това са публични неща, всеки може да си разсъждава. Нямам право и да разкривам подробности за изпита, информацията е конфиденциална. Ще ви кажа друго.
1. Отивам на изпита и пред сградата на РВД един от кандидатите пие кафе с 2-ма служители. Различават се по баджовете, на работещите има име и снимка, а на посетителите Visitors. До тук ОК, има познати човека, няма какво да се правят,че не се знаят.
2.Една от кандидатките се яви там с БАЩА СИ! Двамата влязоха заедно в сградата, пиха кафе вътре на една масичка и след това тя влезе на изпит. Като си тръгваше отново същият я изпрати до входа. Тя излезе доста усмихната от изпита, а който се е явявал /дори и тия дето са го издържали/, ще ви каже колко е лесен.
3.Друга кандидатка /не тая с ТАТИ/ си върви по коридора. Разминава се последователно с 2 служителки в РВД / не знам на каква длъжност/ и те и казват простичко "здравей,успех!". Няма някаква изненада,че тя е там от типа на "а ти тук ли кандидатстваш и тн", простичко "успех". Същата тази си говори на почивката на изпита с друг мъж от РВД. Какво точно са си говорили не знам /тук не намеквам,че и е казвал отговори,защото 2рата част няма много какво да ти подскажат предварително, просто интересно как един кандидат има минимум 3ма познати в РВД/.
Ако ги питате тях /РВД/, ще ви кажат че резултатите се проверявали в чужда държава и няма и ни най-малък шанс за манипулация. Ама я ги питайте, може ли да пуснеш с тествои цели примерно изпита предварително, да го репетираш 4-5 пъти и после да се явиш? А и това всичко са неща, които съм видял аз, какво друго се случва един бог знае. Най-ме издразни и фактът,че не се крият.
Извод: Според мен все ще вземат и някой без връзки /е разбира се и момичето на ТАТИ де/. Имайте в предвид обаче, че се явяват много хора, има такива каквито аз изброих и шансовете съвсем се стопяват. А IELTS, ТОЕФЛ и прочее изпити не са никак евтини.
aleksiev833
кандидат спотър

Мнениеот Newbie88 » 15 Авг 2015 09:53

Здравейте,
има ли активни кандидати за ноември месец. Аз окомплектовах документите и очаквам одобрение на регистрацията ми в сайта. Надявам се всичко да е наред и в края на годината да се явя на FEAST.

Ще се радвам и вие да споделите вашите вълнения.
Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот Miroslava » 27 Авг 2015 20:42

Аз също си подадох документите и вече имам вх.номер
Miroslava
спотър

Мнениеот Newbie88 » 30 Авг 2015 15:00

Успех!
Аз получих мейл, че съм одобрен по документи и да чакам FEAST, който ще е през ноември-декември.
Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот Miroslava » 31 Авг 2015 00:58

Ееее,супер! Успех и на теб! Аз си мислих да се явявам на изпит за Кембридж...,но малко преди това отпадна и реших да ходя на английският,организиран от тях. Очаквам да ми кажат датата...
Успех на всички кандидати!
Miroslava
спотър

Мнениеот Newbie88 » 31 Авг 2015 06:09

Това с техния тест по английски малко ме издразни, но както и да е. Живи и здрави.
Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот Miroslava » 31 Авг 2015 13:06

Да,малко е неприятно за тези,които вече са си подсигурили сертификата,но явно имат нужда от хора... Така си мисля,защото прехавяйки изискването ми се струва,че занижават изискванията. Но може да греша☺
Miroslava
спотър

Мнениеот Newbie88 » 31 Авг 2015 14:10

аз съм убеден, че този техния изпит няма как да е на нивото на един изпит от кеймбридж примерно...
Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот Miroslava » 31 Авг 2015 14:17

Според мен, има вероятност и да бъде точно обратното... Да искат да си селектират хората според техните изисквания. Защото аз съм чувала за хора,които представят фалшиви сертификати,независимо от това че са издадени от Кембридж..
Miroslava
спотър

Мнениеот Newbie88 » 31 Авг 2015 14:23

уоу, то не е трудно да проверят даден сертификат дали е истински, кеймбридж са направили проверката доста лесна :wink:
но какво ли се учудвам като се сетя къде живеем
Newbie88
кандидат спотър

Мнениеот Miroslava » 31 Авг 2015 14:43

Да,това е чисто административна грешка. Защото въпросното моче предал сертификат с мн високи резултати,а всъщност нямал и наполувината знания. Последствията били дисквалифициране от обучението ☺
Miroslava
спотър

Мнениеот LBLS_APP » 01 Сеп 2015 18:45

За да си РП не е нужно да си завършил филология. Речников запас от около 4000 думи, способността да различаваш настояще, минало и бъдеще и "нормален" акцент са напълно достатъчни за минаването на ICAO level 4, че и малко отгоре.
Причината за "разхлабването" на изискванията е по-скоро да се даде шанс на хората, които не могат да си позволят изпитната такса. Не смятам, че това е чак такъв проблем... Освен това, хора си трябват, а кандидатите са малко.
Колкото до измамата с теста - от написаното дотук не стана ясно дали самият сертификат е фалшив, или е имало някаква шашма при изпита. Не че има голямо значение - такива хора си заминават много преди да влязат в залата.
LBLS_APP
по-спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение