Това вече го обсъждахме в друга тема... Винаги може да се поспори на кое летище вещите са "сменили собственика си"...
А катинарите няма много да ти помогнат... На мен ми се е случвало поне 3 пъти да ми пристигне куфара без катинар - все пак службите за сигурност по летищата имат право да проверят всеки куфар за забранени за пренасяне неща... Иначе катинари продават в специализираните магазини за куфари и чанти. Може да сложиш, за да ти е на теб по-спокойно...
Аз бих те посъветвал първо да подредиш много добре всичко в куфара - за да се вижда ясно на скенерите какво има - нещата да не са нахвърляни в безпорядък, всички кабели (на зарядни) да са старателно навити, козметиката да е в несесер, всички ценности вземи със себе си в ръчния... Препоръчително е даже и всички зарядни да са с теб, но това зависи колко електроника имаш. Ако имаш твърде много кабели в чантата, която пътува с теб, може да се наложи да се обясняваш със служителите на секюрити чека... Второ да го опаковаш с найлон на летището, щом го чака път чак до Китай. По мои наблюдения в София са относително внимателни с прехвърлянето на багажа от самолета на количките и обратно, но това не е по всички летища. И трето - внимавай какво слагаш в куфара. Винаги се сещам за един араби пред мен на летище Минеаполис - бяха им извадили 1/2 неща от куфарите заради 2 бурканчета с подправки...