Та, тръгнах от новият ми дом и след 2 прекачвания с метрото бях до най близката ми удобна S-Bahn станция, като уточнявам цената на билета до летището е 3,40 и в никакъв случай не бих си взел CAT, чийто билет е 8 евро, разлика в пътуването според мен е 10-15 мин, което не боли... Ето и началната ми спирка, тази до която са "Виенските колела"

След около 30мин. бях на летището, където ме завари ремонт на тунелите на S-Bahn-а, но успокояващото за туристите е, че всичко е направено за малоумни, както е във всяка нормална немскоговоряща страна. А виновникът за ремонтите е това нещо тук:

Ето я и контролната кула с терминал 1А, от който имам хубави, топли спомени (бях спал там една нощ, прекачвайки се на полети на Скай):

Никога не съм го харесвал това летище, но се надявам на новият терминал, а и хората се стремят да излъскват редовно имиджа му. Ето една фотосесийка по този въпрос:

Най-обичам Quick Check-In автоматите на Star Airlines, както и в Мюнхен, така и тук повечето хора се оправят главно чрез тях. Според мен са голямо удобство. Но за мен, като човек само с ръчен багаж имаше и online-билет, такаче ги подминах. Паспортанта проверка от страната на Австрийските е почти преди изхода, където след това минаваш и проверката за сигурност и накрая те вкарват в една стъклена кошара, откъдето мърдане няма, голямо неудобство! Пожелавам им СкайЛинк-а да е готов.
Поради гореизброените причини имах доста време да се пошляя по прозорците и оттам се откриваше добра гледка (въпреки ужасното време).
Това е частта с европейските полети на Стар Алианс:

От другата страна на европейските изходи са междуконтиненатални и такива, които не принадлежат на звездният алианс:

Два австрйски гиганта:

Някои рулират след кацане, други излитат:

Ето ги отново голиатите:

Брандирания го будат назад...

Кой беше казал, че истинските самолети пушат...

Или могат да те изстрелят надалеч, ако си направен от вода:

Катар бяха с това:

Докато Бритиш им кацна на крилото:

Ето Лауда, сигурно не по чартърен,а редовен маршрут, с тях съм пътувал от МUC:

Излключително много регионален трафик, замаи ми се главата от фокери...

Романтика между арабин и австрийка

ЕърБерлин пори вълните:

Гърците, и те като Австрийските авиолинии със силни субсидии (Появи се информация,че австрйското правителство може да се откаже от плана за субсидиране и така да се развали сделката с Луфтханза!?), а ние ревем за България Ер, че им помагала държавата индиректно (ТИМ)...

Airport Riders:

Нещо много неочаквано за мен, приятна украинска изненада:

След клетката, качването на самолета, боя за трите броя на 24часа (нали е полети и на FB) и започващият рев за бебето зад мен, минахме покрай тези:

...

Ето го почти готовият терминал:

След това нареждане за излитане:

Излетяхме (хубаво си поплака малката госпожица зад мен...

И от моето 14F място хубава, слънчева гледка:

След кратка дрямка и пълна липса на очакваното от мен топло ядене на DO&CO, кога ли са го махнали... се снижихме за кацане.
Сръбско-Българска дружба и братски далавери:

Това, май е Драгоман:

А това Обеля:

Ето видео малко преди София и над града (този път без озвучаване

След кацането, празните стоянки и Малев:

Имах малко време, тъй като не бързах за багаж и снимах, от сравнително опразният терминал:

Предложение, да се изгонят всички авиокомпании без БГ Еър и компаниите от Стар Алианс от Т2, без това само Луфтназна и нейните дъщерни дружества висят там!

Продължението утре...!